Αση Μπηλιου – Ενα μικρο αφιερωμα

Αφιέρωμα στην Αση Μπηλιου!

Ο αστρικός κόσμoς ενδιέφερε από μικρή την Αση Μπηλιου, η οποία σε ηλικία μόλις 12 ετών δημιούργησε το δικό της κλαμπ Τοξοτών! Αφορμή στάθηκε ο παιδικός της έρωτας, με τον οποίο ανήκαν στον ίδιο αστερισμό. Και μπορεί το κλαμπ να κράτησε μόνο λίγους μήνες («ήρθε μια Τοξοτίνα που ήταν πιο όμορφη και το διέλυσα»), όμως στη σχέση της με την αστρολογία δεν είχε μπει ακόμη τελεία.  Ο χρόνος κυλούσε, με τη νεαρή Αση Μπηλιου να δίνει προτεραιότητα αυστηρά στα μαθήματά της. «Μελετούσα και μάθαινα ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά), γιατί το όνειρο της μητέρας μου ήταν να σπουδάσω» αναφέρει στο People. Η υψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις Πανελλαδικές τη βρίσκει φοιτήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας και κάπου εκεί ξεκινάνε τα δικά της –ανεκπλήρωτα– όνειρα. «Σκεφτόμουν, μετά το τέλος των σπουδών μου, να πάω στη Σορβόνη να σπουδάσω ψυχολογία, γιατί με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ανάλογο τμήμα στη χώρα μας κι επειδή μιλούσα τη γλώσσα, ονειρευόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί» λέει.Αση Μπηλιου

Η μοίρα, όμως, είχε στήσει το δικό της σκληρό παιχνίδι, καθώς ο χαμός της μητέρας της άλλαξε όλα τα δεδομένα στη ζωή της. Η 19χρονη Αση Μπηλιου προσπαθεί να ολοκληρώσει τις σπουδές της και ταυτόχρονα εργάζεται σε δύο δουλειές προκειμένου να τα βγάλει πέρα. «Πολλές φορές γράφουν για την υιοθεσία μου ότι ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής μου. Ξέρεις, όμως, τι είναι πιο σημαντικό; Να μένεις μόνος στη ζωή. Όταν ήμουν 9, έχασα τον πατέρα μου. Στα 19, όταν έφυγε και η μητέρα μου, έμεινα εντελώς μόνη, χωρίς κανένα απολύτως στήριγμα, και ήμουν ακόμη παιδί. Αυτό το γεγονός ήταν που με σημάδεψε και με καθόρισε ως άνθρωπο. Έπρεπε να στηριχτώ αποκλειστικά σε μένα, χωρίς να το έχω μάθει. Παρόλο που δούλευα από μικρή, επειδή προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, δεν είχα μάθει ακόμη τι σημαίνει να ζω μόνη, να πληρώνω τους λογαριασμούς και όταν αρρωσταίνω να πρέπει να με φροντίζω. Όταν έχασα τη μαμά μου, ήταν βουτιά στο κενό. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν κόλαση!» εξομολογείται. «Όταν πρέπει να επιβιώσεις, δεν έχεις την πολυτέλεια να “πέσεις”. Δεν γινόταν να κλαίω όλη μέρα, έπρεπε να πάω στη σχολή και να δουλέψω. Αυτός ήταν ο πιο ισχυρός πόνος της ζωής μου ως τώρα, αλλά, ευτυχώς, το ξεπεράσαμε» απαντάει με χαμόγελο και τα μάτια της γίνονται πιο ζεστά και φωτεινά.

Η αστρολογία μπήκε στη ζωή της σχεδόν τυχαία. «Έτυχε να κάνω παρέα με δύο ανθρώπους που ασχολούνταν ερασιτεχνικά και αγοράζοντας βιβλία έμαθα να διαβάζω χάρτες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ασχολoύμουν με αυτό επαγγελματικά. Εργαζόμουν ήδη σε δισκογραφική εταιρεία και έκανα ραδιόφωνο, οπότε ήμουν σίγουρη πως θα ασχοληθώ με τη μουσική. Τα έφερε έτσι, όμως, η ζωή, που μαγικά κατάλαβα ότι ήμουν στο λάθος δρόμο. Μου άρεσε τόσο η αστρολογία, που έπεσα με τα μούτρα, γράφτηκα σε σχολή και σύντομα κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, γιατί όλα άρχισαν να έρχονται πιο εύκολα, ενώ ό,τι έκανα πριν είχε πολύ κόπο» διαπιστώνει.

Εκείνα τα χρόνια ήταν πιο δύσκολο να κατανοήσει ο κόσμος τη σημασία της αστρολογίας, αλλά εξηγεί πως δεν την ένοιαζε ποτέ να πείσει κανέναν. «Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο, το οποίο στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει ως εργαλείο αυτογνωσίας, να καταλάβεις σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι. Δεν πιστεύω πως τα πάντα είναι μοιραία, πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη βούληση. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά, χωρίς να παίρνεις εσύ αποφάσεις, η ζωή δεν κινείται» αναφέρει.

Συμφιλίωση με τον εαυτό της
Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, η Αση Μπηλιου έχει μια πιο μοναχική πλευρά. «Μου αρέσει να διαβάζω μόνη και όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι πιο μοναχική. Σε μικρότερη ηλικία δεν άντεχα να μείνω μόνη, ενώ μεγαλώνοντας έκανα περισσότερο ειρήνη με τον εαυτό μου. Η ψυχανάλυση με βοήθησε πολύ, οπότε πλέον με αντέχω. Δεν ξέρω αν με έχω αγαπήσει όπως θα ήθελα, αλλά θέλω πολύ να συμβεί. Πάντως, έχω κάνει ουσιαστικά βήματα και έχω σταματήσει τακτικές αυτοκαταστροφής που είχα μικρότερη. Ήμουν ενοχική, γιατί νόμιζα ότι έφταιγα σε όλα εγώ. Έδωσα τεράστια μάχη με τον εαυτό μου, γιατί περίμενα την επιβράβευση από το περιβάλλον μου. Πολλοί κάνουν λάθος και νομίζουν πως, αν η σχέση τους δεν πάει καλά, φταίει ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας, όμως δεν είναι έτσι. Οι χειρισμοί σου φταίνε. Με κάποιον τρόπο, η ζωή είναι σαν να συγχρονίζεται με τους πλανήτες. Υπάρχει μια συμβολική απεικόνιση».
Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει συνεδρίες; «Επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ζωής μου. Δεν καταλάβαινα γιατί δημιουργούσα αυτούς τους φαύλους κύκλους. Στην αρχή είχα τρομερή άρνηση, αλλά μετά από ένα χρόνο άρχισα να το αποδέχομαι. Ήταν μια επίπονη διαδικασία και άλλαξα πολύ μέσα από αυτό» σχολιάζει.

Σχέση βάλσαμο

Παρόλο που με το σύντροφό της έχει συμπληρώσει είκοσι δύο χρόνια κοινής πορείας, ποτέ δεν θέλησε να παντρευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. «Ο σύντροφός μου δεν είναι μια απλή σχέση, είναι βάλσαμο! Αν ο Θεός μού στέρησε τους γονείς μου, μου το ανταπέδωσε με έναν άνθρωπο που είναι η οικογένειά μου. Για μένα είναι φίλος, εραστής, οικογένεια, τα πάντα. Βαρύ το φορτίο για εκείνον, αλλά το αντέχει, του έχω φορτωθεί μια χαρά» λέει γελώντας.

Όσο για τη «μυστική» συνταγή στη σχέση της; «Ο έρωτας δεν κρατάει με την ίδια ένταση που είχε τα πρώτα χρόνια. Χρειάζεται να κατανοείς τις ανάγκες του άλλου, να του δίνεις χώρο και χρόνο και να μην πιστεύεις πως ο κόσμος κινείται γύρω σου. Ως Τοξότης, δεν θα μπορούσα να μείνω με έναν άνθρωπο που θα με καταπίεζε. Δεν ήθελα να παντρευτώ, θέλω να νιώθω ελεύθερη. Ίσως τελικά αυτό να είναι το μυστικό της σχέσης μας. Όσο λιγότερο θεωρείς δεδομένο τον άλλο τόσο περισσότερο μπορεί να διατηρηθεί η σχέση στο χρόνο. Εμείς, με τα “πάνω” και τα “κάτω” μας, αντέξαμε. Φαντάζομαι πως, όταν έρχονται παιδιά, αλλάζουν οι ισορροπίες στο ζευγάρι, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω. Για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα. Δεν θεωρώ απαραίτητο όλοι να αποκτούν παιδιά. Σημασία έχει να κάνουμε στη ζωή μας ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, γιατί σε αυτό τον πλανήτη είμαστε όλοι ένοικοι».

Stars System

«Είναι μια ειδική εκπομπή, που δεν απευθύνεται σε όλους. Το κοινό της είναι κυρίως γυναικείο, γιατί οι άντρες δεν ενδιαφέρονται ακόμη – τουλάχιστον φανερά. Δεν σου κρύβω πως προσπάθησα να διαλέξω μια ημερομηνία για την πρεμιέρα, η οποία θα εξασφάλιζε διάρκεια. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα νούμερα τηλεθέασης, αν και αυτό είναι πολύ σχετικό» λέει για το Stars System, που συμπληρώνει εννέα χρόνια ζωής. «Για παράδειγμα, οι Ράδιο Αρβύλα, όταν έπαιζαν απόγευμα, έκαναν χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ όταν η εκπομπή μετακόμισε στη βραδινή ζωή, απογειώθηκε» συμπληρώνει.

πηγή: protothema.gr 

Τα σημαντικότερα βιογραφικά στοιχεία της Ασης Μπηλιου είναι:
Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1988 μέχρι το 2002 στο ΚΛΙΚ, Nitro Radio κτλ.. Επίσης ανέλαβε υπέυθυνη δημόσιων σχέσεων σε δισκογραφικές εταιρείες.

Το 1995 έκανε σπουδές αστρολογίας, και άρχισε να αρθρογραφεί με μόνιμες στήλες και άρθρα περί αστρολογίας σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το ΒΗΜΑgazino, ELLE, Άστρα και Όραμα, COSMOPOLITAN κ.ά.

Από το 2001, ασχολήθηκε με τηλεόραση (MEGA), στην αρχή με την εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας» και τα επόμενα χρόνια με τον «Όμορφο κόσμο το πρωί».

To 2003 εγκαινίασε το δικό της αστρολογικό γραφείο

Το 2006 ξεκίνησε στο MEGA και τη δική της ειδική εκπομπή αστρολογίας τα Σαββατοκύριακα.

Με δικά της λόγια:

Ως πολυπράγμων και πολυσχιδής Τοξότης από αλλού ξεκίνησα (βλέπε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) κι αλλού η ζωή με πήγε (ραδιόφωνο από το 1988 μέχρι το 2002 στο ΚΛΙΚ, Nitro Radio κτλ., δημόσιες σχέσεις σε δισκογραφικές εταιρείες).

Μέχρι που με οδήγησε και κάπου αλλού, κατά το 1995 (σπουδές αστρολογίας, μόνιμες στήλες και άρθρα περί αστρολογίας σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το ΒΗΜΑgazino, ELLE, Άστρα και Όραμα, COSMOPOLITAN κ.ά.).

Από το 2001, αφού πέρασα από περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνο, άρχισε να με φλερτάρει και η τηλεόραση (MEGA), στην αρχή με την εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας» και τα τελευταία τρία χρόνια με τον «Όμορφο κόσμο το πρωί». To 2003 ξεκίνησα και το γραφείο μου, όπου δέχομαι όλους αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους, χρησιμοποιώντας την αστρολογία σαν ένα καλό εργαλείο αυτογνωσίας!

Το 2006 ξεκίνησα στο MEGA και τη δική μου ειδική εκπομπή αστρολογίας τα Σαββατοκύριακα, για να γνωρίσουν όλοι καλύτερα αυτή τη συναρπαστική επιστήμη ή τέχνη.

Σήμερα είμαι κάθε πρωί στον καφέ με την Ελένη στον Alpha και η εκπομπή μου προβάλλεται πλέον κάθε Κυριάκη στις 14:00 στον Alpha!!

Πηγή: www.ishow.gr

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Download Free WordPress Themes | Thanks to wordpress themes free, Themes Gallery and Download Premium WordPress Themes
Call Now Button
Αστρολογικές προβλέψεις από έμπειρους αστρολόγους! Χρεώσεις: Για αριθμούς που αρχίζουν απο 875 876 ΧXXX ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. + ΤEΛΟΣ ΣΤΑΘ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ) ΚΙΝΗΤO 0,75€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% Ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α.) Για αριθμούς που αρχίζουν απο 9011 404 ΧΧΧ ΣΤΑΘΕΡO 1,82€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. + ΤEΛΟΣ ΣΤΑΘ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ) ΚΙΝΗΤO 1,99€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% Ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α) mediatel -Τεχνική υποστήριξη: 214-2148020 Για αριθμούς που αρχίζουν απο 9011 901 ΧΧΧ εφαρμόζεται επιπλέον τέλος για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηναίου λογαριασμού (προ ΦΠΑ). Newsphone Hellas SA