Βικυ Παγιατακη συνεντευξη

Η Βικυ Παγιατακη σπάνια μιλάει για τον εαυτό της, αλλά όταν το κάνει, αποδεικνύεται άνθρωπος με αναμφισβήτητο χάρισμα αλλά και γερή αίσθηση χιούμορ και αυτοσαρκασμού. Η βασίλισσα των πρωινών άστρων του Μega μιλά με ειλκρίνεια για τη δυσπιστία -ακόμη αρχικά και της ίδιας της μητέρας της -απέναντι στο αντικείμενό της, τη ματαιοδοξία του τηλεοπτικού τοπίου και των τηλεστάρ ενώ κάνει και τις προβλέψεις της γύρω από το φλέγον πολιτικό σκηνικό.Βικυ Παγιατακη

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με την αστρολογία;

Βικυ Παγιατακη: Ηταν εντελώς τυχαία –αν και το εντελώς τυχαίο ελέγχεται μεταφυσικά– κι έγινε το 1967. Δίπλα στο σπίτι μας έμενε μια Αυστριακή καθηγήτρια Γερμανικών με τον σύζυγό της, που είχαν πλούσια βιβλιοθήκη. Κάναμε μια συμφωνία: Εγώ θα έπαιρνα βιβλία τους να διαβάσω –αφού δεν είχα χρήματα να τα αγοράσω– και σε αντάλλαγμα κάθε απόγευμα θα της έπλενα τα πιάτα. Εκανε και κάτι… σκαριφήματα αυτή σαν χόμπι και μια μέρα μου είπε το 1989 να μην μπω σε αεροπλάνο. Μου είχε κάνει το ωροσκόπιο εν αγνοία μου! Φυσικά ούτε που μου έμεινε στο μυαλό, αλλά στις 16/8/1989 βρέθηκα σε αεροπειρατεία. Αθήνα-Αλβανία με σκάφος της Ολυμπιακής που κατέλαβε ο αείμνηστος γιατρός Τσιρώνης. Από τότε άρχισα να ψάχνω για αστρολογία, αλλά η πρώτη μου στενή επαφή έγινε με την κίνηση – σύλλογο «Ουρανό» και τη Θεοδώρα Ντάκου. Το 1981 πήρα δίπλωμα από την φημισμένη σχολή Αστρολογίας ΜΑΥΟ κι από μια λιγότερο φημισμένη ιταλική.

Υπήρξε αντίδραση από πλευράς της οικογένειάς σας όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο;

Βικυ ΠαγιατακηΗ μητέρα μου έκλαψε όταν με είδε πρώτη φορά στην τηλεόραση να μιλάω για αστρολογία. Και όχι από συγκίνηση! Μου είπε: «Μας ντρόπιασες. Επειτα από όση δουλειά έκανα για να σπουδάσεις κατάντησες χαρτορίχτρα!». Τότε τα πράγματα ήταν άγρια. Να φανταστείς ότι παλιά αν μας καλούσαν σε καμιά εκπομπή, καλούσαν μαζί έναν παπά κι έναν αστυνομικό λες κι ήμασταν κακοποιά στοιχεία. Ευτυχώς να λέμε που είχε καταργηθεί και η… Ιερά Εξέταση!

Πόσο εύκολο είναι να διαφυλαχθούν οι σοβαροί επαγγελματίες;

Βικυ ΠαγιατακηΟ κάθε αστρολόγος πρώτον κατά συνήθεια χρίζεται μόνος του αστρολόγος –διπλώματα από εξωτερικό δεν καλύπτουν τα δάχτυλα του ενός χεριού– και δεύτερον αυτοπροφυλάσσεται επίσης μόνος γιατί η αστρολογία είναι ξέφραγο αμπέλι χωρίς επίσημες σπουδές κι εξετάσεις.

Πόσο ικανοποιημένη είστε από τον τρόπο που προβάλλεται η επιστήμη σας στην τηλεόραση;

Βικυ ΠαγιατακηΟι αστρολόγοι σπάνια απολαμβάνουν εκτίμησης –όχι από το κοινό, από τους άλλους συντελεστές των εκπομπών. Εχω κάνει, π.χ., προβλέψεις με έναν μικρό… βόα στον λαιμό μου! Μου τον έβαλε συμπαθής παρουσιαστής κι εγώ επειδή είχα μόνο 15 λεπτά για να μιλήσω συνέχισα απτόητη με το ερπετό κολάρο. Ευτυχώς τώρα στο «Πρωινό mou» απολαμβάνω και σεβασμού κι αγάπης, από τον Γιώργο τη Φαίη, τον Δημήτρη και όλα τα παιδιά.

Τι χαρακτηριστικά διαθέτετε ως άνθρωπος;

Βικυ ΠαγιατακηΚαταρχάς ακρίβεια και συνέπεια. Μπορεί να κόψω σχέσεις αν κάποιος συνεχίζει να με στήνει σε ραντεβού. Μου αρέσει το διάβασμα, οι φίλοι από τα παλιά, η όπερα αλλά και τα παλιά κλασικά λαϊκά τραγούδια, δεν ντύνομαι με μάρκες ρούχων, σπάνια βγαίνω έξω και τρώω φαγητό μεσογειακής κουζίνας. Στις φιλίες μου είμαι σταθερή και προσπαθώ πάντα να βοηθάω όπως μπορώ. αι στα προσωπικά σας; Γνωρίζουμε ελάχιστα για την ιδιωτική ζωή σας… Στους έρωτές μου δυστυχώς δεν ήμουν πρότυπο συνέπειας. Βαριέμαι εύκολα. Δεν έχω παντρευτεί ποτέ και δεν έχω κάνει παιδιά. Ισως αυτό κάπως να μου λείπει, αλλά έχω ζήσει πολύ δύσκολη ζωή, τόσο που αν γράψω απομνημονεύματα, θα… σπάσουν ταμεία.

Ποια τηλεοπτικά πρόσωπα θεωρείται φέτος πως έχουν άστρο;

Βίκυ ΠαγιατάκηΗ έλλειψη χρημάτων και διαφήμισης θα κάνει πολύ κόσμο να κλάψει. Ως προς την τηλεθέαση του πρωινού μας και της αντίστοιχής εκπομπής του ΑΝΤ1 θα σου πω την πρόβλεψη που είχα κάνει. Ακόμη κι αν το πρωινό του ΑΝΤ1 βγει στην αρχή πρώτο, αυτό θα ανατραπεί στην πορεία. Ομως το πρόβλημά μας, συνέχισα στο Γιώργο, θα είναι η πολιτική κατάσταση, που μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού δεν θα μας αφήσει σε ησυχία. Οι διαρκείς ανατροπές θα μας ακινητοποιούν συχνά. Δυστυχώς έως τις 7 Ιανουαρίου, θα ζούμε ιδιαίτερες πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις. Μετά κάπως καταλαγιάζει, αλλά όχι εντελώς έως τις 4 Ιουλίου.

Πώς αντιδράτε σε κάτι δυσοίωνο που διαβλέπετε για τον άλλον;

Βίκυ ΠαγιατάκηΗ πρόβλεψη στη σωστή της δόση είναι φάρμακο και στην υπερβολική… φαρμάκι. Αν πεις σε κάποιον που είναι 20 ότι στα 40 του θα πεθάνει, θα πέθαινε κάθε μέρα από τον φόβο του! Πάντως, η Mayo School μας απαγορεύει να μιλήσουμε για θάνατο. Βεβαίως αν δω ένα πρόβλημα υγείας θα συστήσω να πάει αμέσως στο γιατρό. Προστατευτική σιωπή μπορεί να κρατήσω βλέποντας μια περαστική απιστία σε έναν γάμο που όμως μπορεί να κρατήσει. Γιατί να τον χαλάσω;

Πόση ματαιοδοξία υπάρχει στη μικρή οθόνη;

Βίκυ ΠαγιατάκηΗ ματαιοδοξία είναι το κυρίαρχο συστατικό στην τηλεόραση.

Εχω δει πολλούς ανθρώπους που μετά λίγο καιρό παραμονής στο γυαλί κυριολεκτικά δεν τους αναγνωρίζεις. Οι προσγειωμένοι αποτελούν εξαίρεση. Ελπίζω να συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε αυτούς!

Ποια επώνυμα πρόσωπα σας κέρδισαν και ποια ενδεχομένως σας απογοήτευσαν;

Βίκυ ΠαγιατάκηΕυτύχησα να έχω πολύ καλές συνεργασίες στα σχεδόν 25 χρόνια που βρίσκομαι στην TV. Μόνο μια περίπτωση ήταν πραγματικά ανυπόφορη, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά. Δύο φορές επίσης παραιτήθηκα από εκπομπές. Στην κρατική γιατί ήθελα να μιλήσω ανοιχτά για εκλογές που προέβλεπα ότι θα γίνουν και δεν με άφησαν και μία όταν ήμουν στο «Χαμογελάτε» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Ο λόγος;

Βίκυ ΠαγιατάκηΠροσωπικής αξιοπρέπειας θα έλεγα: Είχαν φέρει στο στούντιο μια κυρία που διάβαζε… τα πόδια! Σκέψου δηλαδή να είχε δύο κάλλους κάποιος τι θα άκουγε για το μέλλον του!

Τι θα γίνει στο πολιτικό σκηνικό;

Βίκυ ΠαγιατάκηΟι εκλογές που ανέδειξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου έγιναν στις 4/10/2009. Εγώ την Πέμπτη 24/9/2009 –μια βδομάδα πριν– έδωσα μια συνέντευξη στο «Λοιπόν». Εκεί έλεγα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα, θα κερδίσει, αλλά αυτές οι εκλογές θα φέρουν γρήγορα άλλες. Ούτε λόγος για τετραετία! Τα ίδια είχα γράψει και στο «Αστρα & Οραμα». Στο «Εθνος» –και στο ένθετο «Astromania» στις 18/6/2011 σε γραπτά που είχα δώσει πριν μια εβδομάδα ανέφερα τα εξής: Να μην κάνει ανασχηματισμό ο κ. Παπανδρέου πριν από τις 17 Ιουνίου και όχι μετά τις 20. Οντως έγινε νομίζω στις 18 Ιουνίου. Παράλληλα, εκεί έλεγα τα εξής στην ερώτηση αν θα γίνουν εκλογές και πότε. «Μπορεί να… ψηθούν από τα γεγονότα πιο πριν, αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν από 11/10/2011 έως 4 Ιουλίου 2012. Συνέχιζα δε: Σε αυτό το διάστημα τα του Γιώργου Παπανδρέου, του Σαμαρά και του προέδρου Παπούλια βρίσκονται σε πολύ μεγάλη ένταση. Μπορεί να υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις κι εκλογές.

Θα παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου;

Βίκυ ΠαγιατάκηΣίγουρα ο κ. Παπανδρέου θα φύγει από πρωθυπουργός έως τη Δευτέρα 7/11. Ομως, ούτε το Σάββατο 6 ούτε την Κυριακή 7 έως τις 8 μην περιμένετε όνομα νέου πρωθυπουργού. Από 9 και μετά.

Τι ζώδιο θα θέλατε για πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης;

Βίκυ ΠαγιατάκηΣίγουρα έναν Ταύρο ή Ζυγό –παιδιά της Αφροδίτης– που σχετίζεται με το χρήμα. Στην ανάγκη έναν Αιγόκερω, έστω έναν Τοξότη. Ομως μου προβάλλει ως επικρατέστερος ο Ζυγός. (σ.σ.: Σχετικά με τις όποιες προβλέψεις, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 4-11)

Βιογραφικό

  • Η Βικυ Παγιατακη γεννήθηκε στην Κέρκυρα ενώ από τα 12 της χρόνια και μετά έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ίδια ανήκει στο ζώδιο του Κριού με οροσκόπο Λέοντα.
  • Σπούδασε εκπαιδευτικά , έχει τελειώσει σπουδές δημοσιογραφίας ενώ εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως προϊστάμενη μεγάλου τμήματος φαρμακευτικής εταιρείας.
  • Η πορεία της στη μικρή οθόνη διαρκεί 20 ολόκληρα χρόνια με σταθερή συμμετοχή σε πολλές εκπομπές και στο πλάι πολλών τηλεαστέρων του παρόντος αλλά και του παρελθόντος: Ειρήνη Νικολοπούλου και Αρης Σκιαδόπουλος αλλά και Μιμή Ντενίση στην εκπομπή «Απεριτίφ», Ανδρέας Μικρούτσικος στο «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», Star Café» με την Κατερίνα Λάσπα, «Studio 5» με τη Ρίκα Βαγιάνη, «η Ελλάδα παίζει» με τη Μαριέτα Χρουσαλά και φυσικά η πετυχημένη συμμετοχή της εδώ και 2 σεζόν στο «Πρωινό mou»
  • Eχει εκδόσει 2 βιβλία αστρολογικού περιεχομένου.

πηγή: ethnos.gr

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Download Free WordPress Themes | Thanks to wordpress themes free, Themes Gallery and Download Premium WordPress Themes
Call Now Button
Αστρολογικές προβλέψεις από έμπειρους αστρολόγους! Χρεώσεις: Για αριθμούς που αρχίζουν απο 875 876 ΧXXX ΣΤΑΘΕΡO 0,79€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. + ΤEΛΟΣ ΣΤΑΘ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ) ΚΙΝΗΤO 0,75€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% Ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α.) Για αριθμούς που αρχίζουν απο 9011 404 ΧΧΧ ΣΤΑΘΕΡO 1,82€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. + ΤEΛΟΣ ΣΤΑΘ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ) ΚΙΝΗΤO 1,99€/1’ (ΜΕ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΕΦΑΡΜOΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛEΟΝ ΤEΛΟΣ ΚΙΝ. ΤΗΛ/ΝIΑΣ 12%, 15%, 18% Ή 20% ΑΝAΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑIΟΥ ΛΟΓ/ΣΜOY ΠΡΟ Φ.Π.Α) mediatel -Τεχνική υποστήριξη: 214-2148020 Για αριθμούς που αρχίζουν απο 9011 901 ΧΧΧ εφαρμόζεται επιπλέον τέλος για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηναίου λογαριασμού (προ ΦΠΑ). Newsphone Hellas SA